Contacteer ons
Nederlands

Veelgestelde vragen

Welke opdrachten kan ik plaatsen?

Iedere professionele organisatie kan een opdracht plaatsen op het platform.

Hoe kan ik een zorgverlener kiezen?

Als je je opdracht online hebt geplaatst, kunnen zorgverleners zich hierop aanmelden. Hierna kan je bij openstaande opdrachten en 'aanmeldingen' zien hoeveel en welke zorgverleners zich kandidaat hebben gesteld voor je opdracht. Je kan één van hen selecteren op basis van zijn/haar profiel. Heb je een zorgverlener geaccepteerd? Dan krijgt hij/zij hier een melding van ter bevestiging. Heeft de kandidaat bevestigd, dan staat hij/zij ingepland. Accepteer je één kandidaat, dan worden de anderen automatisch op de hoogte gebracht dat de opdracht is ingevuld. Hierna krijg je de contactgegevens van de zorgverlener om eventuele verdere afspraken te maken.

Wat is een "Click"?

Accepteer je de aanmelding van een zelfstandig zorgverlener voor je opdracht? Dan krijgt de zorgverlener hiervan een melding ter bevestiging. Wanneer de zorgverlener de zorgvraag bevestigt heb je een Click! Deze zorgverlener zal de opdracht uitvoeren. Heb je nog geen bevestiging van de zorgverlener of wil je toch een andere kandidaat kiezen? Dan kan je in deze tussentijd de zorgverlener nog weigeren en een andere uitkiezen.

Kan ik een opdracht verwijderen van het platform?

Ja, dat kan als je nog geen Click hebt. Ga naar de opdracht, druk op de drie puntjes bovenaan rechts en kies ‘verwijder opdracht’. Opgelet! Heb je wel al een Click, dan neem je contact op via info@clickcare.be , je brengt zelf de zorgverlener op de hoogte die ingepland werd en wij annuleren de opdracht. De zorgverlener houdt zijn beschikbaarheden vrij om jou opdracht uit te voeren. Lees dus zeker hieromtrent ook even de algemene voorwaarden inzake annulaties na onderaan op onze website.

Hoeveel dagen/uren kan een zorgverlener (maximum) ingepland worden?

Iedere opdracht loopt van 1 tot maximum 7 aaneensluitende dagen en is steeds door één zorgverlener uit te voeren. Een zorgverlener kan ingepland worden voor opdrachten van minimum 1uur. één opdracht = één zorgverlener. Een opdracht kan enkel lopen binnen 7 dagen. Meer dan 7 dagen een zorgverlener nodig ? Plaats gratis een volgende opdracht. Met het + teken bij datum kan je een extra dag toevoegen alsook de uren van die dag kiezen. PAUZE: Het veld 'pauze' is vrijblijvend en kan ingevuld worden indien er een ONBETAALDE pauze voorzien is. U vult dan in bij een pauze van bijvoorbeeld 30 minuten : Pauze: 00:30 . Is er geen pauze of is deze wel betaald, vult u niets in. ‍ Voorbeelden:

  1. Ik wil eenzelfde zorgverlener boeken van 1 TOT EN MET 7 mei van 12.00u tot 20.00u. Dit is één opdracht.
  2. Ik wil eenzelfde zorgverlener boeken op 1 mei van 22.00u tot 07.00u. Dit is één opdracht.
  3. Ik wil eenzelfde zorgverlener boeken voor 1 mei van 12.00u tot 16.00u EN 3 mei van 13.00u tot 20.00u. Dit is één opdracht.
  4. Ik wil een zorgverlener voor 1 mei van 12.00u tot 17.00u, voor 12 mei van 07.00u tot 14.00u en op 19 mei van 07.00u tot 14.00u. Dan plaatst u 3 opdrachten. Dit aangezien er per 7 aaneensluitende dagen kan geboekt worden.
Wat als je wil dat de zorgverlener nog een extra dag of dagen voor jou werkt?

Wil je dat een zorgverlener een extra dag werkt die niet voorzien werd in je opdracht? Dan plaats je een extra opdracht waarop de kandidaat zich aanmeldt.

Wat als een zorgverlener langer/korter gewerkt heeft dan voorzien?

Zowel de zorgvrager als de zorgverlener kunnen een opdracht “betwisten”. Hiermee kan je via de knop “ betwisten” bij de opdracht de uren aanpassen die de zorgverlener gewerkt heeft. Doe dit binnen de 48uur na het uitvoeren van de opdracht. Doe je dit niet binnen de 48uur na het einde van de opdracht, dan worden deze uren automatisch als “ te factureren” gezien. De zorgverlener krijgt een melding dat de uren betwist werden en kan hierop reageren met “akkoord” of “niet akkoord” . Reageert de zorgverlener NIET binnen de 72uur na de betwisting, dan worden de betwiste uren als “te factureren” aanzien. Reageert de zorgverlener met akkoord, zijn de betwiste uren, de te factureren uren. Reageert de zorgverlener met “niet akkoord”? Dan neem je contact op met info@clickcare om de onenigheid samen uit te klaren.

In afwachting Gepland Uitgevoerd Betwist Voltooid Bemiddeld

In afwachting: een status staat 'in afwachting' als je een kandidaat hebt bevestigd en hij/zij nog niet heeft gereageerd op de bevestiging. Je kan deze kandidaat alsnog weigeren als hij/zij niet tijdig bevestigd of je toch een andere kandidaat wil uitkiezen. Gepland: een opdracht is gepland wanneer je een zorgverlener hebt aanvaard voor een opdracht. De opdracht werd nog niet uitgevoerd maar is gepland. Uitgevoerd: De opdracht werd uitgevoerd, maar nog niet gefactureerd. Er kan nog betwist worden. Betwist: zie vraag “ wat als een zorgverlener langer/korter gewerkt heeft dan voorzien”. Voltooid: de opdracht is uitgevoerd en kan gefactureerd worden. Bemiddeld: er is nog geen akkoord over de betwiste uren. Tot dit is uitgeklaard tussen beide partijen blijft de status op bemiddeld staan.

Hoe gebeurt de facturatie ?

ClickCare stelt een selfbill op in naam van de zorgverlener en int het factuurbedrag op 1 rekening. Naast een factuuroverzicht en de selfbill, krijg je ook een factuur van ClickCare voor de servicevergoeding van 12%. Beide facturen worden op 1 overzicht per mail verzonden. Door het gebruik van selfbilling is er in de meeste gevallen geen BTW verschuldigd op de factuur van de zorgverlener. De Servicevergoeding van 12% is exclusief BTW.

Hoe gebeurt de uitbetaling?

ClickCare ontvangt de betaling van de zorgvragers, betaalt de zorgverleners uit en bezorgt hen de nodige bewijsstukken.

Hoeveel kost een zorgverlener?

Bij ClickCare bepaal je als zorgvrager zelf hoeveel je per uur betaalt voor een zorgverlener. Stel je een bedrag voorop dat lager is dan het gemiddelde uurtarief voor zelfstandige zorgverleners, heb je minder kans op een Click. Is de nood hoog en je stelt een hoger tarief voorop, is de kans op een Click groter. Je betaalt per begonnen half uur. De zorgverleners die via ClickCare werken zijn allemaal zelfstandigen met een eigen verzekering, sociale zekerheid, vervoerskosten, materiaal zo nodig etc. Het tarief dat je aan de zorgverlener betaalt omvat al deze kosten.

Wat zijn de gemiddelde uurtarieven voor zelfstandige zorgverleners?

Dit zijn richtbedragen en kunnen (sterk) afwijken naargelang de opdracht, nood, week of weekend etc. Dit bepaal je volledig zelf. Zorgkundige: week: 45 euro per uur nacht: 55 euro per uur weekend: 60 euro per uur Verpleegkundige: 55 euro per uur nacht : 65 euro per uur weekend : 70 euro per uur

Wat zijn de kosten voor het gebruik van ClickCare?

Je betaalt enkel aan ClickCare als er een opdracht effectief werd uitgevoerd. Registreren en plaatsen van opdrachten is volledig GRATIS. Heb je een Click en werd er een opdracht uitgevoerd? Dan betaal je als zorgvrager 12% (Excl. btw) op het factuurbedrag van de zorgverlener voor het gebruik van ClickCare. Deze kost wordt altijd vooraf berekend en is duidelijk zichtbaar wanneer je een opdracht plaatst. Je weet dus vooraf wat de zorgverlener+ ClickCare zal kosten.

Voor welke regio kan ik een opdracht plaatsen ?

Momenteel is ClickCare actief in heel Vlaanderen. In de nabije toekomst willen we in heel België snelle zorg kunnen leveren. Opdracht in Wallonië? Contacteer ons en wij gaan op zoek naar de juiste kandidaat.

Wat doet ClickCare zelf om de kwaliteit te verbeteren?

ClickCare is een volledig nieuw platform. Er is altijd ruimte voor verbetering. Heb je tips voor ons? Laat het ons zeker weten via info@clickcare.be .