Het grootste netwerk van zelfstandige zorgprofessionals in België

Wat zijn de gangbare tarieven als zelfstandig zorgverlener bij ClickCare?

1. Zorgvrager kiest het uurtarief

2. Weet wat je gaat verdienen

3. Eerlijke verdiensten

4. Volledige administratieve ontzorging met ClickCare

5. Vragen?

Je bent als zelfstandig zorgverlener aan de slag en je wil graag weten wat de gangbare tarieven zijn als verpleeg-of zorgkundige bij ClickCare? Ontdek in deze blog hoe wij ervoor zorgen dat jij aan de best mogelijke tarieven kan werken en dat je correct betaald wordt.

1. Zorgvrager kiest het uurtarief

Bij ClickCare bepaalt de zorgvrager het uurtarief. De tarieven kunnen dus per zorgvrager verschillen. Wanneer de zorgvrager zijn/haar opdrachten online plaatst, adviseren we hen bij het bepalen van een correct tarief.

Welke tarieven wij aanraden? Je kan het overzicht hieronder vinden.

Week Nacht Weekend
Zorgkundige en student verpleegkunde 45 euro per uur 55 euro per uur 60 euro per uur
Verpleegkundige 55 euro per uur 65 euro per uur 70 euro per uur

Tarieven tabel ClickCare

Bij een last-minute opdracht raden we onze zorgvragers steeds aan om hun tarieven te verhogen om de kans op een match zo groot mogelijk te maken.

2. Weet wat je gaat verdienen

Wanneer je werkt met ClickCare weet je van te voren wat je zal verdienen aan een opdracht. De uurtarieven zijn steeds transparant weergegeven bij de opdrachten. Wanneer je de opdracht hebt uitgevoerd, houden we 7% af van het volledige factuurbedrag. Alle andere toeslagen voor nacht-en weekendwerk en vervoerskosten zitten reeds in de uurtarieven vervat.

3. Eerlijke verdiensten

Bij ClickCare streven we steeds naar de beste tarieven voor onze zorgverleners. Door zorgzwaarte en urgentie mee op te nemen in de balans voor het bepalen van de uurtarieven, zal je bij ClickCare altijd naar waarde verloond worden.

ClickCare is geen interim kantoor en kiest er bewust voor om de marge ( 5,8% excl. BTW) op uurtarieven van zorgverleners zo laag mogelijk te houden. Hierdoor gaat er altijd meer dan 94% van het betaalde bedrag naar de zorgverlener!

Wist je trouwens dat het platform ClickCare ontwikkeld werd door zorgverleners? Zo weet je dat je als zorgverlener in goede handen bent.

4. Volledige administratieve ontzorging met ClickCare

Op ons platform maken we gebruik van statussen om het facturatieproces te regelen. Zodra de status van je opdracht wordt gemarkeerd als “voltooid”, start het facturatieprogramma automatisch met het genereren van verschillende documenten. Dit omvat een gedetailleerd factuuroverzicht, een factuur van jou aan de zorginstelling voor de geleverde prestaties en een factuur van ClickCare voor de Servicevergoeding. Als je meerdere opdrachten hebt uitgevoerd bij dezelfde zorginstelling in één week, worden deze opdrachten gebundeld op één factuur. De facturen worden opgemaakt voor de opdrachten die vóór vrijdag 23:59 uur de status “voltooid” hebben en worden op de daaropvolgende maandag gegenereerd. Zodra de facturen beschikbaar zijn, ontvang je een e-mailmelding. Je kunt je facturen eenvoudig terugvinden en downloaden op je profiel onder “Mijn facturen”. Op je profiel vind je een factuuroverzicht, een factuur van jou aan de zorginstelling en een factuur van ClickCare voor de Servicevergoeding. Na generatie wordt de factuur naar de zorginstelling gestuurd met het verzoek tot betaling. Zodra wij het geld van de zorginstelling ontvangen, wordt dit direct op jouw rekening gestort, waarbij we een Servicevergoeding van 7% inclusief BTW inhouden. Het hele proces duurt gemiddeld 3-4 weken, maar de daadwerkelijke duur kan variëren afhankelijk van het tijdstip waarop de zorginstelling betaalt.

5. Nog vragen omtrent de tarieven?

Als zelfstandig zorgverlener werken, is altijd een spannende ervaring. We beantwoorden met veel plezier jouw vragen via info@clickcare.be of neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Andere blogs