Het grootste netwerk van zelfstandige zorgprofessionals in België

Voordelen van werken als zelfstandig student in de zorg

Als student verpleegkunde heb je de mogelijkheid om te werken onder het statuut van zelfstandig student. Dit biedt tal van voordelen, zowel op het vlak van ervaring als financieel.

In deze blog zetten we verschillende redenen op een rijtje waarom werken als zelfstandig student een slimme keuze kan zijn voor studenten verpleegkunde.

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van het werken als zelfstandig student is flexibiliteit. Als zelfstandig student kan je zelf beslissen wanneer je werkt en hoeveel je werkt. Zo combineer je je werk makkelijk met je studies en studieplanning. Past werken in het weekend of op avonduren beter bij je studieschema? Dan kan je ervoor kiezen om enkel op de momenten te werken die het best binnen je planning passen.

Ervaring opdoen

Door te werken als zelfstandig student kan je waardevolle praktijkervaring opdoen. Je kan werken in verschillende zorginstellingen en zo ervaring opdoen met patiëntengroepen met uiteenlopende zorgbehoeften. Zo ontwikkel je nieuwe vaardigheden en ben je goed voorbereid op je toekomstige carrière als verpleegkundige.

Financiële voordelen

Als zelfstandig student kan je meer verdienen dan wanneer je werkt via een studentenjob. Je kan werken aan tarieven die je zelf bepaalt of aanvaardt. Op die manier verdien je een mooie centje bij kan je al starten met sparen voor de toekomst.

Ontwikkeling van ondernemersvaardigheden

Werken als zelfstandig student zorgt ervoor dat je ondernemersvaardigheden ontwikkelt. Deze vaardigheden kunnen in je toekomstige carrière van pas komen, zeker als je later ook als zelfstandige verpleegkundige wilt werken.

Mogelijkheid om te netwerken

Als zelfstandig student verpleegkunde kan je als volwaardig zorgkundige werken in verschillende zorginstellingen, samen met verschillende zorgprofessionals. Dit biedt een uitstekende mogelijkheid om te netwerken en contacten te leggen die later van pas kunnen komen bij het zoeken naar een job na je studies.

Wist je dat?

Wist je dat wanneer je je eerste jaar verpleegkunde volledig hebt afgerond, je een visum van zorgkundige kan aanvragen? Hiermee kan je meteen als volwaardig zorgkundige aan de slag binnen het student zelfstandige statuut.

Kortom, werken als zelfstandig student biedt tal van voordelen voor studenten verpleegkunde. Wil je je inkomsten verhogen, ervaring opdoen en je voorbereiden op je toekomstige carrière als verpleegkundige? Overweeg dan zeker om te werken als zelfstandig student in de zorg.

Via het platform ClickCare kan je je als zelfstandig student verpleegkunde meteen aanmelden voor verschillende opdrachten voor zorgkundigen.

Meer info over het zelfstandig student statuut, vind je hier.

Andere blogs